Коли та як відзначають Різдво у різних країнах

Різдво – одне з найважливіших християнських свят, яке відзначають у всьому світі. Однак дата святкування Різдва у різних християнських конфесій може відрізнятись.

Католицька церква та більшість протестантських церков відзначають Різдво 25 грудня. Це дата, яка вважається днем, коли Ісус Христос народився у Віфлеємі. Цього дня віруючі збираються у церквах, щоб згадати про народження Спасителя та відсвяткувати це світле свято разом із сім'єю та близькими.

Православні християни, своєю чергою, святкують Різдво 7 січня. Це пов'язано з тим, що вони дотримуються старого календарного стилю, який відстає від григоріанського на 13 днів. Саме тому Різдво у православній церкві припадає на 7 січня. Цього дня віруючі збираються у храмах, щоб помолитися та відзначити народження Ісуса Христа.

КраїнаДата Різдва
Росія7 січня
США25 грудня
Великобританія25 грудня
Франція25 грудня
Італія25 грудня

Насправді усі християни святкують 25 грудня Різдво. Проте деякі православні церкви відзначають свято 7 січня, оскільки користуються старим юліанським календарем, який відрізняється від сучасного на 13 днів.14 лист. 2022 нар.

Коли святкують Різдво з 6 на 7 чи 7 на 8 січня?

Чому Різдво 7 січня називають православним За старим, юліанським календарем, якого дотримуються в Російській православній церкві та ще кількох православних церквах, Різдво святкується у ніч з 6 на 7 січня. Цього дня подію відзначають католики східного обряду.

Хто відзначає Різдво із 6 на 7 січня?

7 січня Різдво Христове відзначають також і інші православні церкви світу – Єрусалимська, Грузинська, Сербська, Польська, Китайська та Японська автономні церкви, Православна церква Чеських земель та Словаччини, а також монастирі на горі Афон.

Якого числа святкуватиме Різдво 6 чи 7?

6-7 січня Російська православна церква відзначає Різдво. Але ці дні і у західноєвропейських країнах є святковими днями.

Коли правильно святкувати Різдво 25 чи 7?

Дата святкування Різдва для всіх християн – 25 грудня. Те, що у східному обряді його відзначають 7 січня, пов'язане зі старим юліанським календарем, який відрізняється від сучасного на 13 днів. Відзначати Різдво за старим літознищенням нелогічно, у житті всі давно користуються виключно сучасним календарем.