Взуття натирає п'яти що робити

Якщо взуття натирає п'яту, набийте в неї мокрі газети та залиште в теплому місці (Але не під впливом УФ-променів). Коли газета підсохне, можна без побоювання вдягати туфлі: вони стануть м'якшими. Розносити нові балетки або чоботи просто: змастити зсередини одеколоном, одягти на теплі шкарпетки і бути 35-40 хв.29 травня 2018р.

Що зробити, щоб взуття не натирало п'яти?

Взуття натирає п'яту Позбутися цього можна простим методом – натерти задник зсередини свічкою, шматочком воску чи каніфолі. Ці речовини згладять поверхню задника і зроблять його гладким, більш ковзним. Іноді причиною натирання п'яти стає непомітний виступ на заднику або грубуватий шов.

Що робити, щоб не натирали задники?

Захистити шкіру від мозолі в період, коли ви розношуєте задник, можна накладними силіконовими нап'ятниками. Ще можна натерти задник зсередини сухим милом, щоб знизити тертя. До речі, у взутті «Модерам» задник виготовляється за ГОСТом із термоплатичного матеріалу.

Що робити, якщо нове взуття натирає мозолі?

Якщо взуття натирає п'яти, з'явилися мозолі, що робити: відмовитися від носіння цієї пари, почати лікувати пошкоджені ділянки. Якщо пухир вже лопнув, продезінфікуйте його, видаліть шкіру, що орогів. Потрібно заклеїти рану пластиром, щоб унеможливити проникнення бактерій у кровотік.

Respect-shoes.ru
Що робити, якщо взуття натирає п'яти: найкращі поради

Якщо натирає взуття

Будь-яка, навіть найкрасивіша пара нових туфель може зіпсувати настрій її власнику, якщо від неї будуть мозолі. Від них не застрахований ніхто: навіть за грамотно підібраного розміру обновка може принести дискомфорт.Розкажемо, що робити в таких ситуаціях і як зберегти радість від покупки та краси ніг.

Причини

Мозолі на ногах від взуття можуть з'явитися будь-де: збоку, на пальцях, на п'яті або навіть зверху стопи. На те, де з'явиться мозоль, впливають особливості самого взуття та індивідуальна чутливість шкіри ніг. Найпоширеніша проблема – мозоль над п'ятою, де шкіра дуже тонка, а взуття натирає її до крові. У таких випадках причина криється у:

  • формі взуття, що не відповідає індивідуальним особливостям стопи;
  • неправильно підібраному розмірі;
  • неправильне зберігання взуття, під час якого задник взуття висох і став менше.

Частою причиною мозолів на ногах також стає набряклість. Це може статися влітку до кінця дня після тривалих прогулянок або, навпаки, проведеного довго в одній позі.

Нова пара може натирати через те, що ще не встигла розноситися і набути потрібної форми. Щоб не мучити свої ноги, можна прискорити цей процес:

  • Спеціальний засіб для розтяжки нанести на необхідні місця у взутті та надіти його. Для гарного ефекту потрібно ходити в ній близько трьох годин. Іноді потрібно повторити процедуру.
  • Потримати тісні туфлі над окропом і потім надіти їх на об'ємний носок. Розношувати кілька годин.
  • Протерти внутрішню поверхню пари рициновим маслом або спиртовмісним лосьйоном, після чого взути і розношувати близько трьох годин.

Також можна придбати спеціальні прозорі подушечки із гелю для різних ділянок стопи. Вони кріпляться на внутрішню поверхню туфель і запобігають появі мозолів.

Взуття натирає п'яту

Якщо взуття натирає місце над п'ятою, причина криється в жорсткому заднику.Щоб його пом'якшити, потрібно зігріти вологу серветку і потримати всередині туфель. Коли вона охолоне, витягти її. Нанести на внутрішню поверхню пари аптечний гліцерин. Замість гліцерину можна використовувати гігієнічну помаду, жирний дитячий крем або шматок мила.

Обробляти тісні туфлі таким чином доведеться неодноразово – доти, доки вони не перестануть натирати.

Взуття натирає пальці

Пальці ніг страждають, як правило, у невірно підібраному формою взуття. Моделі з гострою чи квадратною передньою частиною підходять не всім. Ідеальний варіант – носок з м'яким округленням, але і з ним пальці ніг можуть страждати від натирання.

Щоб запобігти цьому, можна придбати спеціальні роздільники для пальців. Їх виготовляють із силікону, який не заважає під час ходьби, але при цьому ефективно захищає пальці від тертя.

Взуття натирає знизу або збоку

Якщо черевики натирають з боків – це означає, що вони малі завширшки. Щоб позбутися проблеми, можна розтягнути взуття, вдавшись до одного з перерахованих вище способів. Ще допоможуть гелеві чи ортопедичні устілки. Вони надійно кріпляться всередині і запобігають руху стопи з боку на бік під час ходьби.

Гелеві подушечки допоможуть також і при неприємних відчуттях на стопі. Якщо дискомфорт відчувається у туфлях на високих підборах, то потрібні подушечки у формі серця. Їх кріплять у місці, де стопа зазнає максимального тиску під час ходьби.

Якщо туфлі більшого розміру, ніж потрібно, допоможуть додаткові устілки. Вони зменшать кількість вільного місця всередині і стопа перестане ковзати у ній. Цей спосіб підходить для зимового та міжсезонного взуття. Якщо велике літнє взуття, можна спробувати використовувати гелеві подушечки.

Натирає шкіряне взуття

Оскільки шкіра – натуральний матеріал і має властивість розтягуватися, то взуття з неї натиратиме лише спочатку. Прискорити цей процес можна за допомогою вищеописаних способів або віддавши туфлі у взуттєву майстерню.

Якщо взуття ідеально підходить за розміром, але натирає через підвищений потовиділення, можна скористатися спеціальним дезодорантом для ніг. Таким чином, нога під час ходьби перестане ковзати, що зменшить тертя.

Якщо будь-яка обновка завдає дискомфорту, потрібно розношувати її заздалегідь: удома, за допомогою розтяжки для взуття та гелевих устілок. Це вбереже ноги від натирання, і доставлятиме лише радість від покупок, а не жаль.