Який пастернак на смак

Модний пастернак Видовжений або округлий корінь містить білу ароматну м'якоть з характерним гостро-солодким смаком. Його можна їсти сирим, у салатах, у вигляді пюре, або ж з іншими вареними овочами.

Кому не можна їсти пастернак?

Лише літнім людям і дітям вживати з обережністю, особливо алергікам, тому що високий вміст ефірних олій може спровокувати реакцію. У рослині міститься фурокумарин, який підвищує чутливість шкіри до ультрафіолету. Не можна їсти пастернак тим, хто страждає фотодермазодом і хворобою Вітиліго.

Як правильно їсти пастернак?

Листя пастернаку є пряною приправою, яка доповнить страви з риби, м'яса та овочів. А свіжу зелень часто додають у салати. Свіжим або сушеним його додають в супи або салати. З молодих коренеплодів готують пюре, тушкують з овочами, запікають, консервують і роблять соуси.

Який пастернак?

Пастернак має довгий білий або жовто-бежевий стрижневий корінь та надземну зелень, що нагадує листя і стебла селери. Корінь пастернаку має солодкий горіховий смак. У зелені — свіжий, сильний трав'янистий аромат та солодкий, горіховий смак із землистими відтінками.

Пастернак – еталон українського смаку. Ідеальний для …
Пастернак — хороше джерело вітамінів С, К, а також фолієвої кислоти. У складі є розчинна і нерозчинна клітковини, які необхідні для нормальної роботи шлунково-кишкового тракту.