Плодова гнилизна на яблуні

Моніліоз – що це Моноліоз або плодова гниль – одне з найнебезпечніших захворювань серед плодових дерев. Його викликає аскоміцет Monilia, який дуже швидко поширюється, вражаючи сусідні дерева і кущі. Моніліоз небезпечний не лише для яблунь, але й для айви, груші, кісточкових дерев.

Як боротися з плодовою гниллю?

На початку літа, коли почнуть зав'язуватись плоди, потрібно провести обприскування карбофосом за інструкцією. Цей препарат використовується проти плодожерки, яка найчастіше винна у появі плодової гнилі.

Чому гниють фрукти на деревах?

Можливо, через нестачу поживних речовин або масового нашестя комах-шкідників. Однак найчастіше причиною того, що яблука передчасно гниють і обпадають, є небезпечна грибкова інфекція — моніліоз, інформує Ukr. Media. Друга назва неприємної напасті — плодова гниль дерев або моніліальний опік.

Коли обробляти дерева від плодової гнилі?

Плодову гниль може спровокувати парша. Щоб захистити дерева від неї, груші та яблуні обприскують 3% розчином бордоської рідини (на 10 літрів води можна розвести 300 грамів мідного купоросу та 450 грамів негашеного вапна. Обробка проводиться тоді, коли розпускаються бруньки. Кеш

Як врятувати яблуню, якщо вона захворіла на …
Плодова (моніліальна) гниль — найбільш поширене грибкове захворювання яблуні. Вона здатна уражати плоди як на …