Як утримувати пасіку

При розміщенні пасіки на присадибній ділянці (подвір'ї) огорожа повинна бути заввишки не менше 2,5 м для підвищення рівня льоту бджіл. Бджіл утримують у типових, справних, пронумерованих, пофарбованих вуликах. Для фарбування використовують білу, блакитну і жовту фарби.15 черв. 2021 р.

Де розмістити пасіку?

Згідно Інструкції Пасіку розміщують на сухих, захищених від вітру місцях на відстані не ближче 500 м від шосейних доріг і залізниць, пилорам, високовольтних ліній електропередач, не менше 1км від тваринницьких і птахівницьких будівель і 5 км від воскопереробних заводів, підприємств кондитерської і хімічної …

Скільки коштує зареєструвати пасіку?

Реєстрація здійснюється безкоштовно на підставі заяви (ст. 13 ЗУ №1492-III «Про бджільництво»). Пасіка повинна бути зареєстрована в Хмільницькому районному управлінні Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області.

Скільки має бути вуликів щоб зареєструвати пасіку?

Якщо бджільництво розглядається як хобі, то не варто утримувати більше ніж 10 бджолосімей. Для обслуговування такої пасіки пасічник витратить близько 6 годин на тиждень. Якщо ж пасіку створюють з метою отримання додаткового доходу, то пасіка повинна налічувати від 10 до 30 бджолосімей.

Пасіка: фото, відео, с чого почати
Пасіку можна створити на присадибній ділянці, якщо вона є. Якщо немає, то можна спеціально купити або взяти в оренду землю для організації пасіки. При такому варіанті вибирається найбільш …