Бадьян як росте

Як росте Бадьян?

Бодян — це невелике тропічне вічнозелене дерево 2-4 метрів заввишки з пірамідальною кроною. Ця рослина є далеким родичем анісу. Листя має шкірясті, зверху яскраво-зелені, знизу тьмяні, ланцетоподібні, довжиною 409 сантиметрів, завширшки 1,5-3 сантиметри.

Де можна використовувати Бадьян?

У поєднанні з цибулею, часником і перцем використовують в підливах і соусах до овочевих і рисових блюд, в м'ясних і курячих бульйонах. Ці прянощі використовується в харчовій і консервній промисловості при виробництві маринадів і солінь. Чи не поєднується бадьян з рибою і може зіпсувати смак і аромат рибних страв.

Для чого використовують Бадьян?

У кулінарії використовують мелене насіння із квітів бадьяну, але деякі страви можуть включати і цілі зірочки. Пряність використовують для приготування кондитерських виробів, а, також, тушкованих страв із м'яса та овочів. А ще на бадьяні настоюють лікер із анісовим смаком — пастіс.

Бадьян: де росте, чим корисний, як використовувати – МАМА
Застосування анісу зірчастого ефективно при запаленнях, метеоризмі, для імуностимуляції, для стимуляції ШКТ, як сечогінний засіб. Допомагає організму опиратися інфекціям при епідеміях. Робить позитивний вплив на обмін речовин і нервову систему. Підвищує стресостійкість. Крім бадьяна, …