Як знімати вершки з молока?
Поставте ємність з молоком в холодильник мінімум на добу. За цей час молоко відстоїться, поверх нього утворюється шар вершків. Тепер потрібно взяти ложку або ополоник, якщо молока у вас було багато, і зняти з їх допомогою верхній шар молока (вершки). Вершки помістіть в суху і чисту тару.
Як збити домашні вершки?
Збивати вершки найкраще міксером. Якщо ви будете робити це блендером, то є ризик того, що у вас вийдуть не збиті вершки, а справжнісіньке масло. Приблизний час збивання – 10 хвилин. Збивати потрібно під кутом 90 градусів.
Як отримують вершки?
Вершки — продукт, який отримують шляхом сепарації (відстоювання) цільного молока. Сметана — кисломолочний продукт, який робиться з вершків шляхом додавання в них закваски. Для отримання вершків сепарують незбиране молоко.
Запитання: Чи можна кип’ятити воду і олію разом? – Я готую