Чим корисна жива устриця?

Тоді вже люди зрозуміли, що найкраще вживати в їжу живих устриць. Як і раніше, молюсків сьогодні прийнято є сирими, їх почали подавати із заправкою з лимонного соку або оцтового маринаду та з іншими інгредієнтами. Устриці чудово зберігають усі властивості у приготовленому вигляді.

Устриці багаті на білки, низькокалорійні, містять безліч корисних для організму речовин (йод, цинк, кальцій, залізо, мідь). Вітаміни та мінерали у складі м'яса молюска благотворно впливають на нервову, серцево-судинну та ендокринну системи.

У літні місяці кожен охочий скуштувати двостулкових напевно почує від когось нагадування про правило R-місяців. Воно говорить, що у травні, червні, липні та серпні — місяцях, у назві яких ні літери «р» – не можна їсти устриці.