Таніни надають чаю в'яжучий смак і мають бактерицидну та антимікробну дію. Кофеїн, що міститься в чаї, тонізує і стимулює обмін речовин, калій налагоджує роботу серцево-судинної системи та нирок, нормалізує тиск, натрій (додана сіль) необхідний для регуляції водно-сольового обміну і т. д.13 травня 2021 р.
Як правильно пити калмицький чай?
Інструкція приготування
- Чай розім'яти/розрізати, потовкти. …
- Влити трохи молока, довести до кипіння. …
- Додати сіль, спеції.
- Проварити 5-7 хвилин|мінути|. …
- За звичаєм зачерпувати ополоником чай і виливати назад у каструлю з невеликої висоти. …
- Напій процідити.
- Подавати у великих піалах, зі шматочком вершкового масла|мастила|.
Чому калмики п'ють чай із сіллю?
Йодована сіль допомагає відновити водно-електролітний баланс, що сприятливо впливає на нервову систему.. Саме тому калмицький чай добре знімає симптоми похмілля.