Чим корисний калмицький чай джомба

Таніни надають чаю в'яжучий смак і мають бактерицидну та антимікробну дію. Кофеїн, що міститься в чаї, тонізує і стимулює обмін речовин, калій налагоджує роботу серцево-судинної системи та нирок, нормалізує тиск, натрій (додана сіль) необхідний для регуляції водно-сольового обміну і т. д.13 травня 2021 р.

Як правильно пити калмицький чай?

Інструкція приготування

  1. Чай розім'яти/розрізати, потовкти. …
  2. Влити трохи молока, довести до кипіння. …
  3. Додати сіль, спеції.
  4. Проварити 5-7 хвилин|мінути|. …
  5. За звичаєм зачерпувати ополоником чай і виливати назад у каструлю з невеликої висоти. …
  6. Напій процідити.
  7. Подавати у великих піалах, зі шматочком вершкового масла|мастила|.

Чому калмики п'ють чай із сіллю?

Йодована сіль допомагає відновити водно-електролітний баланс, що сприятливо впливає на нервову систему.. Саме тому калмицький чай добре знімає симптоми похмілля.