Зазвичай коровай тримає мама нареченого. Коровай має бути на рушнику, а зверху його необхідно поставити відкриту сільничку. Мама нареченої тримає тарілку з медом, батько нареченого значок, а батько нареченої шампанське і келихи.
Випічка короваю для зустрічі молодих була обов'язком батьків нареченого та нареченої. Займалися цим напередодні весілля – у четвер чи п'ятницю. Борошно бралося частіше пшеничне, рідше – житнє.
Причому традиції, як правило, усталені, проте зокрема молодята визначають самі: можна, можливо кусати – хто більше, той господар; можна, можливо сховати всередину ложку та молодим розламати коровай – У кого ложка, той головний; коровай можете роздати гостям під час зустрічі чи під час вечора урочисто, як рекомендувала Світлана