Пастернак для чого використовують

У кулінарії найчастіше пастернак використовують для приготування супів та пюре. Але багато професійних шеф-кухарів запікають молоді коренеплоди, тушкують чи консервують. А листя рослини додають у страви з м'яса та риби.20 лист. 2021 р.

Кому не можна їсти пастернак?

Лише літнім людям і дітям вживати з обережністю, особливо алергікам, тому що високий вміст ефірних олій може спровокувати реакцію. У рослині міститься фурокумарин, який підвищує чутливість шкіри до ультрафіолету. Не можна їсти пастернак тим, хто страждає фотодермазодом і хворобою Вітиліго.

Як правильно їсти пастернак?

Листя пастернаку є пряною приправою, яка доповнить страви з риби, м'яса та овочів. А свіжу зелень часто додають у салати. Свіжим або сушеним його додають в супи або салати. З молодих коренеплодів готують пюре, тушкують з овочами, запікають, консервують і роблять соуси.

Що можна зробити з пастернаку?

Молоді ніжні листочки пастернаку є дуже добрими для салатів, а корінь ідять як сирим, натерьти на тертці, так і вареним у якості гарніру до м'ясних страв, а також використовують для соління овочів. Коренеплід багатий на ефірні олії та вітаміни.

Пастернак — Вікіпедія
Пастернак збуджує апетит, стимулює діяльність залоз внутрішньої секреції й обмін речовин, зміцнює стінки капілярів, знімає пропасницю і спазми, має сильну сечогінну дію, сприяє виведенню …