Петрушка колись збирати

Як дізнатися, що петрушка готова до збирання?

Як тільки листя петрушки почне скручуватися або коли на листі з'являться три окремі сегменти можна збирати врожай.

Коли можна зривати петрушку?

Насіння цієї пряної культури починає проростати, коли грунт прогріється до 5 градусів. Їй не страшні весняні заморозки, тому можна приступати до посівів вже в квітні. А щоб знімати врожай все літо, садіть петрушку з інтервалом 12-14 днів аж до кінця липня. Збережена копія

Коли прибирати листову петрушку?

Листову петрушку зрізають протягом усього літа та восени до перших заморозків. Зберігати листя можна в поліетиленових пакетах у холодильнику чи морозильній камері. На зиму листя засушують. Кореневу петрушку прибирають до перших заморозків.

Гродненська правда
Правильне обрізання та добриво. Як отримати врожай петрушки вчетверо більше, ніж зазвичай?

Петрушка колись збирати

  • Сад і город
    • Овочі 819
    • Фрукти 221
    • Ягоди 432
    • Шкідники 99
    • Бобові 27
    • Екзотичні рослини 108
    • Злаки 52
    • Трави та зелень 195
    • Горіхи 73
    • Хвороби 30
    • Лікарські рослини 226
    • Корисні статті садівникові та городнику 2988
    • Сукуленти та кактуси 273
    • Декоративно-квітучі 315
    • Декоративно-листяні 145
    • Пальми та деревоподібні 58
    • Плодові 19
    • Шкідники кімнатних рослин 0
    • Хвороби кімнатних рослин 1
    • Папороть 21
    • кімнатним квітникарам 114
    • Квіти відкритого ґрунту 1237
    • Трави газонні 23
    • Кучеряві ліани 86
    • Ставкові рослини 55
    • Декоративні чагарники 217
    • Дерева 276
    • Квітники 80
    • Штучні водойми 6
    • Альпійські гірки 3
    • Садові доріжки 6
    • Гриби 54
    • Комахи 106
    • Домашні тварини 135
    • Своїми руками 429
    • Рибалка 46
    • Інструмент 54
    • Будівництво 372
    • Риби 48
    • Птахи 140
    • Рептилії 14
    • Ссавці 142
    • Земноводні 7
    • Кішки 36
    • Собаки 64
    • Кулінарія 310
    • Рецепти 421
    • Випічка 39
    • Консервації 54
    • Барбекю 11
    • Зберігання 8
    • Термічна обробка 23
    • Хімічна обробка 0
    • Інгредієнти 28
    • Салати 38
    • Закуски 18
    • Риба та морепродукти 14
    • Десерти 39
    • Напої 156
    • Мед 56
    • Сад і город
      • Овочі 6493
      • Фрукти 2546
      • Ягоди 5327
      • Шкідники 966
      • Бобові 264
      • Екзотичні рослини 980
      • Злаки 793
      • Трави та зелень 1349
      • Горіхи 892
      • Хвороби 350
      • Лікарські рослини 2656
      • Корисні статті садівникові та городнику 32525
      • Сукуленти та кактуси 3395
      • Декоративно-квітучі 4578
      • Декоративно-листяні 2231
      • Пальми та деревоподібні 273
      • Плодові 58
      • Шкідники кімнатних рослин 3
      • Хвороби кімнатних рослин 6
      • Папороті 265
      • кімнатним квітникарам 205
      • Квіти відкритого ґрунту 26357
      • Трави газонні 437
      • Кучеряві ліани 1349
      • Ставкові рослини 823
      • Декоративні чагарники 4567
      • Дерева 8084
      • Квітники 1584
      • Штучні водойми 820
      • Альпійські гірки 2
      • Садові доріжки 3
      • Гриби 1694
      • Комахи 1780
      • Домашні тварини 8439
      • Своїми руками 2640
      • Рибалка 384
      • Інструмент 442
      • Будівництво 2424
      • Риби 384
      • Птахи 322
      • Рептилії 139
      • Ссавці 6
      • Земноводні 15
      • Кішки 0
      • Собаки 60
      • Кулінарія 6305
      • Рецепти 0
      • Випічка 0
      • Консервації 0
      • Барбекю 0
      • Зберігання 0
      • Термічна обробка 0
      • Хімічна обробка 0
      • Інгредієнти 0
      • Салати 0
      • Закуски 0
      • Риба та морепродукти 0
      • Десерти 0
      • Напої 0
      • Мед 256
      • Сад і город
        • Овочі 87
        • Фрукти 30
        • Ягоди 71
        • Шкідники 137
        • Бобові 13
        • Екзотичні рослини 74
        • Злаки 28
        • Трави та зелень 38
        • Горіхи 13
        • Хвороби 51
        • Лікарські рослини 73
        • Корисні статті садівнику та городнику 0
        • Сукуленти та кактуси 102
        • Декоративно-квітучі 106
        • Декоративно-листяні 131
        • Пальми та деревоподібні 30
        • Плодові 17
        • Шкідники кімнатних рослин 0
        • Хвороби кімнатних рослин 0
        • Папороть 21
        • 0 кімнатним квітникарам 0
        • Квіти відкритого ґрунту 429
        • Трави газонні 26
        • Кучеряві ліани 36
        • Ставкові рослини 29
        • Декоративні чагарники 110
        • Дерева 184
        • Квітники 1
        • Штучні водоймища 0
        • Альпійські гірки 0
        • Садові доріжки 1
        • Гриби 208
        • Комахи 15
        • Домашні тварини 164
        • Своїми руками 0
        • Риболовля 0
        • Інструмент 0
        • Будівництво 2
        • Риби 2
        • Птахи 76
        • Рептилії 21
        • Ссавці 191
        • Земноводні 21
        • Кішки 13
        • Собаки 130
        • Кулінарія 1
        • Рецепти 0
        • Випічка 0
        • Консервації 0
        • Барбекю 0
        • Зберігання 0
        • Термічна обробка 0
        • Хімічна обробка 0
        • Інгредієнти 0
        • Салати 0
        • Закуски 0
        • Риба та морепродукти 1
        • Десерти 0
        • Напої 0
        • Мед 0

        Юлія Гринюк

        Огородник-початківець, але в скарбничці вже багато всього цікавого і корисного) Гідрогеолог за професією) А також менеджер з продажу!

        Як правильно збирати листову петрушку для одержання другого якісного врожаю?

        У середньому листова петрушка готова для збирання листя через 60-90 днів після посадки насіння – наприкінці червня та на початку липня. У цей час зазвичай буває багато сонячних днів, і найкраще проводити збір урожаю саме за сухої погоди. Зібрані за таких умов листя краще переносять транспортування, тому термін зберігання від збирання врожаю до висихання довше, ніж у вологому стані. Листя зрізають газонокосаркою, потім збирають механічно або вручну, видаляють механічні домішки, складають у ящики або завантажують навалом і транспортують для подальшої обробки, очищення, миття та сушіння. Листя петрушки слід зрізати обережно, щоб не пошкодити кореневу шийку або вегетативну верхівку.Їх потрібно косити на 2 см над вегетативною верхівкою, щоб рослина петрушки швидко могла почати виганяти нові листочки. У місцях зрізання листя рослина втрачає багато вологи. У період збору першого врожаю (червень – липень) часто спостерігається сильна спека, тому рослину петрушки потрібно зрошувати, щоб вона швидко почала відновлюватися. Таким чином ми можемо отримати другий урожай вже за місяць, менше за кількістю, але дуже гарної якості. Існує кілька різновидів петрушки. Листову петрушку висаджують заради великої кількості ароматного листя, а кореневу – заради гарного врожаю коріння. Коренева петрушка має значно нижчий урожай листя, ніж листова, але їхня кількість у деяких сортів досить велика, щоб використовувати в їжу, і іноді сушити та заморожувати. Вибираючи насіння для виробництва, слід вибирати сорти, які мають характеристики високого врожаю та високого вмісту сухої речовини. Кожен сорт петрушки має індивідуальний показник вмісту сухої речовини, який генетично обумовлений для кожного сорту. Довжина вегетації листової петрушки порівняно невелика і продовжується від 60 до 90 днів, а вегетація кореневої петрушки триває від 100 до 160 днів.