Садовий вар для яблуні

Як правильно зробити садовий вар?

Переважнішими є такі пропорції: 200 г каніфолі, 400 г бджолиного воску і 200 г баранячого жиру. В окремих ємкостях розтоплюють на вогні віск і каніфоль, а потім змішують їх. Потім додають жир і тонкою цівкою виливають у холодну воду. Застиглий вар виймають з води і скачують з нього кульку.

Що може замінити Садовий вар?

Замазувати садовим варом або його аналогами можна рани на будь-яких деревах, тому і перелік альтернатив досить великий: замазка з грудки землі – це “швидка допомога” на той випадок, якщо ви невдало пройшлися по дереву пилкою або секатором.

Як обробляти дерева садовим варом?

Садовий вар наносять тонким шаром (приблизно 1 мм) на свіжі або свіжооброблені та підсушені ранові поверхні. Робити це краще за допомогою дерев'яної лопатки або пластмасового шпателя. Інструмент перед застосуванням обов'язково ретельно миють і дезінфікують.

Садовий вар. Що це і як ним користуватися
Садовий вар, як правило, є водонепроникною пастою. Тому, для того, щоб покриття рани було щільним і довговічним, необхідно дотримуватися кількох правил його нанесення: 1. Загладжування та вирівнювання зрізу. Чим гладкішим і рівним буде зріз, тим краще формується плівка із замазки. …