Що можна робити з калиною

Взимку з цього напівфабрикату можна приготувати чудові цілющі морси, киселі, використовувати ягоди для прикраси страв або як начинку для пирогів. Такий рецепт збереже всі вітаміни, які входять до складу свіжих ягід.30 лист. 2015 р.

Що роблять із калини?

Варто відзначити, що ягоди калини зберігають корисні властивості й в сушеному вигляді. Тому з них можна готувати морси, соки чи відвари, також калину, завдяки високому вмісту пектину, можна використовувати для приготування домашнього мармеладу.

Як люди використовують калину?

Калиновий сік нормалізує кров'яний тиск, поліпшує кровотворення, стимулює діяльність серця, має антисептичні та ранозагоювальні властивості. Його використовують як загальнозміцнювальний засіб. Вважається, що систематичне вживання плодів калини поліпшує самопочуття хворих на злоякісні пухлини органів травлення.

Що можна зробити з калини на зиму?

Заготовки з калини на зиму: найпростіші рецепти

  1. Заморожені ягоди калини
  2. Калина з цукром
  3. Калина з медом
  4. Заморожене калинове пюре
  5. Желе з калини

Рецепти з калиною – 4 простих і смачних страви — УНІАН
Калина з цукром з лимоном. калина – 200 гр; цукор – 300 гр; лимон – 1 шт. Банку для варення промити під проточною водою з харчовою содою і прогріти в духовці при 120°c.