Що можна зробити із замороженого аґрусу

Кому не можна їсти агрус?

Високий вміст яблучної і фолієвої кислоти в агрусі зазвичай корисні для організму. Але при виразковій хворобі і підвищеній кислотності шлунка ягода протипоказана. Не варто також вживати агрус при запаленні дванадцятипалої кишки, коліті і ентериті. Агрус є досить сильним алергеном.

Що лікує агрус?

З успіхом застосовується аґрус і зовнішньо: відваром стиглих ягід лікують опіки шкіри, викликані контактом з отруйними рослинами, а також екзему та інші шкірні захворювання. При деяких захворюваннях шлунково-кишкового тракту відвар ягід аґрусу приймають, як жовчогінний, м'який проносний і знеболюючий засіб.

Як ще називають аґрус?

А́ґрус, агрес, агрест (Grossularia) — підрід ягідних рослин родини аґрусових, найвідоміший вид якого, аґрус звичайний (Ribes uvacrispa або Grossularia reclinata), — поширена садова рослина.

Чим корисний аґрус та що з ним приготувати — найкращі …
Стиглі ягоди аґрусу можна вживати як окремий продукт, а можна готувати з ними смачні солодкі десерти. Про те, що можна приготувати з аґрусом, …