Склад яєчного жовтка курячого яйця

Крім білків і жирів до складу жовтка входять полісахариди: маноза, галактоза і глікоген. Маноза зв'язана з вітеліном і ліве- тином, галактоза — з лецитином і церебразидами. Жовток свіжознесеного яйця містить глікоген.

Що входить до складу курячого яйця?

Пташине яйце складається з жовтка, білка, шкаралупи та оболонок (надшкаралупної, підшкаралупної, білкової і жовткової), на частку яких припадає відповідно 32 %, 56 % та 12 % від ваги яйця. Це співвідношення змінюється залежно від виду птиці і ваги яєць не однаково.

Що є в жовтку яйця?

Яєчний жовток – джерело вітамінів і мінералів , які мають величезне значення для нормального функціонування людського організму. Важливо знати , що ця частина яйця – багате джерело органічних кислот , таких як фолієва кислота , олеїнова , лінолева , пальмітинова і стеаринова кислоти. КешСхожі

Що приготувати з курячих жовтків?

У кулінарії майже жоден рецепт приготування випічки не обходиться без жовтків. Додавайте жовтки до тіста, коли готуєте булочки, пиріжки, ніжні коржі для торта або печиво. Також можете сміливо використовувати жовтки в клярі для відбивних, в тесті для млинців, або в сирній запіканці.

Яйця курячі — Вікіпедія
Маса курячого яйця становить 30-75 г. Калорійність курячого яйця залежить від його хімічного складу і в середньому становить 162 ккал в 100 г.