Сухий часник своїми руками в домашніх умовах

Як зробити сухий часник в домашніх умовах?

Зубчики часнику необхідно розмістити на решітках сушарки одним шаром. Пристрій повинен прогрітися до 55-60 °C (більша температура знищить аромат та вітаміни). В середньому на сушіння має піти 4-6 годин, в залежності від товщини нарізки та вологості повітря в приміщенні. Кеш

Як зберегти часник в домашніх умовах?

Деякі господині досі використовують старовинний спосіб зберігання часнику – плетуть його в коси та розвішують на гачках. Якщо зберігати часник у квартирі, його потрібно добре помити, просушити, а потім перекласти в скляні банки. Щільно закрити кришками та поставити в сухе темне місце.

Як використовувати сухий часник?

Сушений часник застосовується в замін свіжого при смаженні і варінні м'яса і птиці, приготуванні супів, холодців і драглі, домашніх ковбасок, грибних і овочевих солінь. М'ясо натирається сушеним часником перед приготуванням, а в супи часник додається за 3-5 хвилин до готовності.

Часник сушений – пошаговий кулінарний рецепт з фото
Є кілька способів сушіння часнику. У кого є на кухні спеціальна вішалка або ви вирішили зробити часник в самий розпал літа і, як раз збираєтеся …