Пропорції для приготування кава в турці 1:10 (якщо чашка об'ємом 250 мл необхідно взяти 25 г меленого) кава). Залийте кава водою і поставте турку на вогонь. Слідкуйте що б кава закипів, але не виходив за краї. Кип'ятіть кава пару хвилин, потім перелийте вміст у чашку.15 Гру. 2021 р.
Коли потрібно заважати каву у турці?
При нагріванні – не можна перемішувати каву! Загальний час приготування кави має бути близько 2-2,5 хв. Відповідно стежимо УВАЖНО! коли піна почне підніматися до краю турки (джезви) – і до моменту, коли кава почне закипати – знімаємо турку з вогню.
Як приготувати каву на тарілці?
Кава в турці на електричній плиті: Особливості електричних плит у швидкому нагріванні та дуже повільному охолодженні. Тому в цьому випадку необхідно нагріти каву в турці приблизно до 90 градусів і вимкнути плиту. Кава плавно повільно готуватиметься на плиті, що остигає.