Як розрахувати алкоголь на захід?

Є негласні правила розрахунку напоїв на заходи: – якщо гості можуть випити чимало, то на одну людину закуповуйте по 1 пляшці вина та 0,5 пляшки міцного алкоголю. – якщо гості не надто п'ють люди, то закуповуйте по 1 пляшці вина на кожну жінку і по 0,5 пляшки міцного алкоголю – на чоловіка.

Від 100 до 250 мл напою на людину – такий розрахунок алкоголю на одну персону. Горілка 50 мл*4 чарки*кількість персон, розділити на ємність пляшки. Коньяк 45 мл*1 келих*кількість персон, розділити на ємність пляшки. Варто пам'ятати, що кількість міцних напоїв також залежить від запрошених.

Подібний розрахунок вірний і для 20, і для 50 осіб – на 20 гостей знадобиться рівно двадцять пляшок вина, а на 50 – п'ятдесят. Горілку, коньяк, віскі та інший міцний алкоголь розраховують інакше. Його зазвичай п'ють невеликою кількістю: приблизно 50 мл на людину.