Як використовувати смородину

Вирощувати її на дачі або у дворі дуже просто, а користі вона приносить не менше, ніж рідкісні і дорогі ягоди годжі. Чорна смородина широко використовується в кулінарії: з неї готують джеми, десерти і соуси. Листя використовують для консервації овочів і заварюють з них чай.7 лип. 2021 р.

Як люди використовують смородину?

Завдяки своїм незвичайним властивостям, чорну смородину вживають не тільки в кулінарії, але й у медицині. Чорна смородина – надзвичайно популярна й дуже смачна ягода. Її часто використовують в кулінарії. З чорних ягідок, зокрема, виходять чудові компоти, муси, вино або начинки для пирогів.

Кому не можна їсти смородину?

Через високий вміст вітаміну К, смородину не рекомендується вживати людям, які мають схильність до тромбоутворення. Небажано вживати ягоди після інсульту або інфаркту. Не варто їсти смородину при загостреннях кишкових і шлункових захворювань, так як вона підвищує кислотність.

Коли краще садити чорну смородину?

Садити чорну смородину можна протягом усього вегетаційного періоду, але найкраще це робити в кінці вересня або на початку жовтня – до зими саджанці чорної смородини добре вкореняться, а напровесні дружно рушать у ріст.

Смородина – користь та шкода червоної та чорної смородини …
Смородина є чагарником, висота якого варіюється від 1 до 5 метрів. Потужна коренева система рослини може сягати землі на …