Як зробити пельмені з сухими грибами

Скільки часу потрібно замочувати сушені гриби?

«Звичайні сушені білі гриби та маслюки розмочуються швидко – протягом години. Чорні гриби (подосиновики, підберезники, моховики) – три-п'ять годин», – пояснили грибники. Попри загальну думку замочувати на ніч їх не потрібно, пояснили експерти.

Чи потрібно відварювати сушені гриби перед смаженням?

Перед додаванням до страви сушені гриби слід відварити до готовності. Для цього слід врахувати деякі нюанси: перед варінням гриби слід промити в теплій воді для того, щоб видалити пісок, який міг там залишитися при сушінні.

Як правильно варити гриби?

  1. Сухі білі гриби замочіть у холодній воді на 20 хвилин. …
  2. Дістаньте гриби, наріжте на менші шматочки.
  3. Акуратно злийте воду, в якій замочували грибив каструлю для варіння. …
  4. Долийте воду в каструлю до 2 літрів, покладіть гриби та доведіть до закипання.
  5. Зніміть піну, зменшіть вогонь і варіть на повільному вогні 1,5 години.

Абетка віри
Пельмені з грибами по-монастирськи – покроковий рецепт з фото Абетка рецептів

Пельмені з грибним фаршем

Пельмені з грибним фаршем

Кулінарні рецепти -

Ви хочете скуштувати незвичайну гарячу страву, яка не тільки припаде вам до душі, а й подарує вашому шлунку приємне відчуття ситості та водночас ненав'язливої ​​легкості? Якщо так, тоді пельмені з грибним фаршем це те, що вам треба!

  • Тісто:
  • Жовток курячого яйця 2 шт.
  • Вода 2.5 ст.
  • Борошно (пшеничне) 230 гр.
  • Сіль 1 тріски.
  • Начинка:
  • Гриби сушені 120 гр.
  • Рослинна олія 30 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Вода 2 л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Варіння:
  • Гриби (відвар грибний) 1.5 л.
  • Олія вершкове за смаком
  • Зелена цибуля (будь-яка інша) 2-3 стебла
  • Сіль за смаком

Покрокове приготування

Як приготувати рецепт Пельмені з грибним фаршем

Пельмені з грибним фаршем

готуємо гриби

Первинна підготовка сушених грибів має велике значення, під час сушіння вони провітрюються та покриваються тонким шаром пилу. Тому в першу чергу скидаємо їх у друшляк з великою сіткою і ретельно промиваємо під струменем холодною проточною водою від будь-якого роду забруднень, приділяємо цьому процесу добрих 7 – 10 хвилин. Після перекладаємо їх у глибоку миску та заливаємо 2 літри чистої води. Наполягаємо гриби у рідині 12:00 краще робити це на ніч.

Пельмені з грибним фаршем

варимо гриби

Наступного дня скидаємо гриби разом із водою у глибоку каструлю і ставимо на плиту, включену на сильний рівень. Коли рідина закипить, зменшуємо температуру плити на рівень між найменшим і середнім. Накриваємо каструлю кришкою так, щоб залишилася щілина і варимо гриби протягом 1 година або до того моменту, доки вони не стануть м'якими.

Пельмені з грибним фаршем

готуємо ріпчасту та зелену цибулю.

Поки варяться гриби, за допомогою ножа для нарізки сирих овочів чистимо від шкірки цибулю, а у зеленої цибулі зрізаємо кореневище. Промиваємо їх під холодною проточною водою від піску та будь-яких інших забруднень. Потім сушимо цибулю паперовими кухонними рушниками, а зелений струшуємо над раковиною від надлишків води. Після почергово кладемо овочі на обробну доку і нарізаємо цибулю кубиком близько 1 сантиметра, а зелену просто дрібно шаткуємо або ріжемо пір'ям довжиною до 2 сантиметрів. Розкладаємо нарізки по окремих глибоких тарілках.

Пельмені з грибним фаршем

подрібнюємо гриби

Коли гриби приймуть потрібну м'яку текстуру, знімаємо каструлю з плити, допомагаючи собі кухонним рушником, і зливаємо її вміст у друшляк із дрібною сіткою, попередньо встановлений на іншу чисту каструлю. Віджимаємо гриби чистими руками та залишаємо їх на 5 – 7 хвилин у друшляку, щоб стекли залишки рідини. Відвар не зливаємо, після варіння його залишиться приблизно 1,5 літра, ставимо каструльку убік, цей ароматний грибний бульйончик скоро стане в нагоді.

Пельмені з грибним фаршем

Після цього встановлюємо на кухонний стіл м'ясорубку, перемелюємо через неї відварені, охололі гриби і перекладаємо їх у глибоку тарілку.

Пельмені з грибним фаршем

смажимо цибулю

Тепер вмикаємо плиту на середній рівень і ставимо на неї сковороду з 30 грамами олії. Коли жир розігріється, закидаємо в нього нарізану цибулю та обсмажуємо, помішуючи кухонною лопаткою до прозорості та легкого нальоту золотистої скоринки.

Пельмені з грибним фаршем

На цей процес піде приблизно 5 – 7 хвилин залежно від розжареності олії. Обсмажену цибулю перекладаємо в миску до подрібнених грибів.

Пельмені з грибним фаршем

готуємо начинку

У тарілку з грибами та цибулею додаємо за смаком сіль із чорним меленим перцем. Перемішуємо столовою ложкою до однорідної консистенції, затягуємо ємність поліетиленової харчової плівкою та ставимо в холодильник до моменту використання.

Пельмені з грибним фаршем

готуємо тісто

Тепер настав час тесту, по черзі розбиваємо два курячі яйця кухонним ножем, відокремлюємо жовтки від білків по окремих глибоких ємностях, білки використовуємо для приготування будь-яких інших страв. А миску з жовтками ставимо на кухонний стіл, додаємо до неї 2,5 столові ложки чистої води, щіпку солі і змішуємо до однорідності вилкою.

Пельмені з грибним фаршем

Після цього починаємо вводити в цю ж ємність 230 гам просіяного пшеничного борошна, одночасно замішуючи тісто.Коли столовий прилад перестане допомагати, перекладаємо тісто на кухонний стіл і продовжуємо заміс чистими руками. У результаті має вийти не липкий, еластичний борошняний напівфабрикат середньої щільності.

Пельмені з грибним фаршем

Скочуємо тісто в кулю, кладемо назад в миску, накриваємо рушником кухонним і даємо постояти в такому вигляді 10 – 15 хвилин. Потім дивимося, якщо тісто «попливло» тоді додаємо до нього ще трохи борошна, повторно замішуємо, наполягаємо і знову дивимося його щільність. Коли тісто прийме потрібну текстуру стане тугим, щільним і в той же час легко подаватиметься ліплення, приступаємо до наступного кроку.

Пельмені з грибним фаршем

формуємо пельмені з грибним фаршем

Дістаємо з холодильника миску з грибним фаршем і знімаємо плівку. Від загальної маси тіста відрізаємо 1/4 частину і кладемо її на присипану мукою стільницю. Решту тіста кладемо назад у миску і накриваємо рушником, щоб воно не пересушувалося. Невеликий шматочок борошняного напівфабрикату розкочуємо за допомогою качалки в пласт завтовшки до 3 міліметрів.

Пельмені з грибним фаршем

Пельмені з грибним фаршем

Пельмені з грибним фаршем

Пельмені з грибним фаршем

Пельмені з грибним фаршем

Пельмені з грибним фаршем

Пельмені з грибним фаршем

Пельмені з грибним фаршем

варимо пельмені з грибним фаршем

Беремо каструльку з відваром від грибів і ставимо її на плиту, включену на сильний рівень, якщо вам здалося, що рідини замало, можна додати трохи чистої води так, щоб загальна маса була не менше 1,5 літра. Коли рідина закипить зменшуємо температуру плити на середній рівень, додаємо в каструлю на смак сіль і акуратно кладемо в неї грибні пельмені. Варимо їх, періодично помішуючи шумівкою до готовності.

Пельмені з грибним фаршем

Приблизно через 8 – 10 хвилин вони почнуть спливати, коли це станеться, проварюємо пельмені ще 2 – 3 хвилини, вимикаємо плиту і наполягаємо їх під закритою кришкою ще 5 хвилин. Після використання тугіше шумівки, розкладаємо пельмені порціями по глибоких тарілках, заливаємо їх відваром з грибів, посипаємо кожну порцію подрібненою цибулею, заправляємо вершковим маслом і подаємо до столу.

Пельмені з грибним фаршем

подаємо пельмені з грибним фаршем

Пельмені з грибним фаршем подаються у гарячому вигляді, разом із відваром із грибів у якому варилися. Ця страва призначена для обіднього столу і вважається першою гарячою стравою, але за бажанням такі пельмешки можна сервірувати без відвару з грибів просто заправивши ароматну страву вершковим маслом, сметаною або вершками. Також дуже часто кожну порцію цієї смакоти посипають подрібненою свіжою зеленню кропу, петрушки, кінзи або зеленої цибулі. Насолоджуйтесь! Смачного!

  • За бажанням фарш можна приготувати зі свіжих грибів, спочатку їх треба відварити до м'якості, віджати від рідини, перемолоти за допомогою м'ясорубки і далі діяти за рецептом.
  • У начинку можна класти будь-які спеції, які підходять для приготування страв з овочів, наприклад, білий мелений перець, паприку, коріандр, материнку, чабер та багато інших прянощів.
  • Іноді начинку додають дрібно подрібнений твердий сир або 1 курячий жовток для в'язкості.
  • Замість відвару від грибів можна використовувати чисту воду, а також будь-який м'ясний чи овочевий бульйон.
  • Тісто можна замішувати не на воді, а на молоці, сухому білому вині або розведеному молоці.