Якщо зварити сир у молоці що вийде

Підвішуємо сир на 10-15 хвилин, щоб сироватка стікала. З 1 л молока вийде приблизно 150-200 г сиру, а сироватку, що залишилася, можна використовувати для приготування різної випічки.3 бер. 2022 р.

Скільки часу потрібно відігрівати сир?

ОБЕРЕЖНО мішаємо ложкою, щоби молоко прогрілося рівномірно. Слідкуємо, щоби вода ледь- ледь кипіла.!! Приблизно через 4- 5 хвилин утворюється сир і починає опускатися на дно банки, а сироватка стає прозорою. Вимикаємо вогонь під каструлею і залишаємо ще на 6 – 8 хвилин банку у гарячій воді.

Скільки сиру з 1 л молока?

З одного літра молока і одного грама закваски можна отримати 150-250 грам сиру, а з 3 літрів – 700-900 грам. Маса виходу домашнього сиру залежить від жирності і складу молока.

Що можна зробити щоб сир не був кислим?

Дуже кислий домашній сир стане ніжним, якщо змішати його з рівною кількістю свіжого молока і залишити на годину, а потім, відкинувши на марлю, вкладену у друшляк, дати молоку стекти. Після цього його слід покласти під прес.